Interventii de grup

Terapie de grup prin joc pentru copii (3-9 ani)

Terapia de grup prin joc este o metoda de interventie terapeutica care are la baza limbajul principal al copilului mic: jocul, dar si nevoia de socializare.

Terapie de grup pentru preadolescenti (9/10-14 ani)

Preadolescentii se afla intr-o etapa de varsta de tranzitie, de aceea interventiile de grup sunt adaptate nevoilor lor: includ elemente de joc, dar si tehnici directive, expresiv-creative.

Terapie de grup pentru adolescenti (14-20 ani)

Adolescentii au nevoi specifice, centrate adesea pe definirea relatiei cu Sine, dar mai ales a relatiei cu cei de aceeasi varsta. Aceste relatii le aduc provocari, dar si beneficii, daca au la baza un ghidaj potrivit. Aici intervine terapia de grup, care foloseste elemente de dramaterapie, teatru si improvizatie sau psihodrama.

undefined

Terapie de grup pentru adulti

Istoria terapiei de grup a inceput cu adultii. Nevoia de conectare cu alti oamenii, adesea asemenatori noua ramane puternica si la varsta adulta, iar multe dintre problemele psihologice apar din cauza deconectarii sociale. Terapia de grup ofera adultului un spatiu de regasire, de prelucrare a dificultatilor personale si de restructurare a tiparelor relationale, toate acestea in cadrul sigur si confidential al grupului.

%d blogeri au apreciat: