Trauma de dezvoltare la copii.
Evaluare si interventie terapeutica

Trauma de dezvoltare este unul dintre cele mai noi concepte clinice si reprezinta acel tip de traumatizare timpurie, pe care un copil il poate experimenta in primii ani de viata, cu efect devastator asupra intregului proces de dezvoltare ulterior. Simptomele traumei de dezvoltarea seamana cu acelea ale majoritatii tulburarilor de Neurodezvoltare ale copilariei: TSA, ADHD, Tulburari de opozitionism, Tulburari de Comportament, Tulburari de atasament si altele asemenea.
Adesea, copiii cu trama de dezvoltare sunt diagnosticati gresit, iar interventiile terapeutice realizate pe baza diagnosticului gresit pot accenta dificultatile copilului si ale sistemului familial. De aceea, a cunoaste specificitatile acestei probleme clinice complexe, a o identifica timpuriu si apoi a alege si aplica interventia terapeutica potrivita, este un proces esential pentru specialistii in sanatate mintala care lucreaza cu copii, adolescenti si familiile lor.
In acest context, am creat un curs care va va oferi informatii actuale si bazate stiintific despre evaluarea traumei de dezvoltare si aplicatii clinice ale unor interventii terapeutice specifice.
Cine poate participa la curs?
– psihoterapeuti (indiferent de orientarea terapeutica)
-consilieri scolari
– psihologi clinicieni
– terapeuti prin joc sau prin arte
– psihopedagogi
– analisti comportamentali
– oricare alti specialisti in interventiile terapeutice cu copiii si parintii acestora
Daca lucrezi cu copii si adolescenti care au urmatoarele specificitati:
- -Au fost abandonati de părinții săi biologici
- -Au fost luati de la părinții biologici sau abandonati pentru că au fost abuzati fizic/emoțional/sexual de catre acestia
- -Au fost neglijati sever
- -Au oscilat între părinți nocivi și prieteni/membri ai familiei care oferă siguranță, pentru o perioadă lungă de timp
- -Au suferit multe experiențe adverse, precum moartea unui îngrijitor, bullying, boli fizice
- -Au crescut într-o familie care oferă siguranță și iubire, dar care au trait un abuz sexual din afara familiei, la o vârstă fragedă
- – Au fost crescuti in asistenta maternala, unde se simțeau în siguranță, dar au fost plasati ulterior într-un mediu sigur al unei familii adoptive
- -Au experimentat probleme severe de sănătate și multiple intervenții medicale
Ce vei obtine de la acest curs?
Cursul este unul aplicativ, in care vei obtine urmatoarele:
- Vei cunoaste teorii actuale, evidence-based, despre trauma de dezvoltare
- Vei intelege diferentele dintre stres, stres traumatic si trauma de dezvoltare
- Vei lucra cu un instrument clinic de evaluare a traumei de dezvoltare
- Vei intelege cu afecteaza trauma de dezvoltare 7 arii specifice in procesul de dezvoltare al copilului
- Vei invata sa recunosti si sa aplici elemente din 3 abordari terapeutice, pentru a lucra pe 3 planuri: in lucrul individual cu copilul, in relatia parinte-copil si in lucrul cu parintii
- Vei urmari aceste modele terapeutice aplicate in cazul unor studii de caz video
- Vei obtine un manual de curs bine structurat, care contine toate aspectele teoretice predate
Cum va avea loc invatarea?
Cursul ramane in ton cu ceea ce este predat, asa ca vei invata prin metode teoretice si practice. Tehnicile de predare sunt:
Predare teoretica
Vizualizare si analizare studii de caz vido
Învățare practica: tehnici de terapie prin joc, tehnici de mindfulness, tehnici somatice, tehnici de imagerie ghidata, tehnici expresiv-creative.
Feedback direct
Cand?
Unde?
Cost?
CAND: Cursul va avea loc pe data de 17-18 iunie 2023. Sambata, 17 iunie, intre orele 10.00-16.00 si duminica, 18 iunie, intre orele 10.00-14.00
UNDE: Cursul va avea loc online, pe platforma ZOOM. Vei primi un link de participarea dupa confirmarea primita de la mine, pe email.
CAT: 400 lei.
Plata se face in avans, cu maxim o saptamana inainte de curs, pe baza contractului de prestari servicii semnat.
PARTICIPANTI: numarul de participanti este limitat. Pot participa maxim 30 persoane.
Trimite un email de inscriere la inscrieri@psihologandreeaneagu.com, cu urmatoarele informatii: nume curs, nume si prenume, adresa de email, numar de telefon si specializarea profesionala.
Vei primi un email de confirmare de la mine, cu informatiile de plata. Inscrierea iti va fi confirmata dupa realizarea platii si vei primi factura/chitanta ulterior
Cine va facilita cursul?

Andreea Abe Neagu
Andreea Abe Neagu este specialist in sanatate mintala, supraspecializata in evaluare si interventie terapeutica cu copii, adolescenti, familii, parinti, dar si cu adulti.
Are specializări naționale și internaționale multiple în psihologie clinica, psihoterapie integrativa, terapie prin joc, terapie de familie, dramaterapie și terapia adultului. De asemenea, este supervizor, formator și speaker in toate aceste specializari.
Lucrează în practica privată și în colaborări cu diverse instituții și are o prezenta activa în mediile de informare online.
Mai multe informatii despre formarile si acreditarile ei gasiti aici.
Testimoniale



