Tehnici de autoreglare in terapia copiilor si a familiei

Autoreglarea fiziologica, emotionala, cognitiva si relationala reprezinta una dintre abilitatile care stau la baza inteligentei emotionale. Este ceea ce majoritatea clientilor isi doresc sa obtina atunci cand intra intr-un proces terapeutic: o mai buna capacitate de autoreglare, pe toate planurile vietii.
In cazul copiilor, aceasta abilitate este una in formare si dezvoltarea ei depinde adesea de modul in care au fost co-reglati in relatiile de atasament, in primii ani de viata. In cadrul relatiei terapeutice, abilitatea de autoreglare poate fi formata, folosind tehnici specifice, care au la baza cele mai noi principii si concepte din neurostiinta si psihologia dezvoltarii.
Astfel, am ales sa va prezint in cadrul unui curs structurat un model coerent si actual de lucru pe cresterea abilitatilor de autoreglare, model pe care il folosesc in practica mea privata de cativa ani si pe baza caruia am scris prima mea carte (vezi aici). Veti putea duce acest model practic de interventie terapeutica in practica voastra clinica, imediat dupa parcurgerea acestui curs.
Cine poate participa la curs?
Acest curs este dedicat oricarui specialist in sanatate mintala care lucreaza cu copii si familiile lor, care doreste sa-si imbunatateasca modalitatile de lucru pe cresterea abilitatilor de autoreglare la copii, preadolescenti si familiile lor. Acesti specialisti pot fi:
– psihoterapeuti (indiferent de orientarea terapeutica)
-consilieri scolari
– psihologi clinicieni
– terapeuti prin joc sau prin arte
– psihopedagogi
– analisti comportamentali
– oricare alti specialisti in interventiile terapeutice cu copiii si parintii acestora
Ce vei obtine de la acest curs?
Cursul este unul aplicativ, in care vei obtine urmatoarele:
- Vei cunoaste teorii actuale, evidence-based, despre autoreglare ca abilitate psihologica esentiala in functionare psihica sanatoasa
- Vei intelege cum arata autoreglarea si opusul acesteia-disreglarea la copii
- Vei intelege cu arata procesele de co-reglare, obligatorii in dezvoltarea echilibrata a copiilor
- Vei lucra cu tehnici specifice de terapie prin joc, mindfulness si terapie somatica, pentru a dezvolta aceste abilitati pe 4 planuri: planul somatic, planul emotional, planul cognitiv si planul relational.
- Vei invata sa lucrezi in practica ta clinica cu un model terapeutic clar
- Vei invata sa folosesti tehnicice le autoreglare, sub forma unor carduri terapeutice si a unor postere informationale, pe care le gasesti in cartea “Tehnici de autoreglare in terapia copiilor” scrisa de Andreea Neagu
- Vei urmari acest model terapeutic aplicat in cazul unui studiu de caz video
BONUS

Vei primi cartea “Tehnici de autoreglare in terapia copilului”, autor Andreea Neagu.
Cartea cuprinde baza teoretica si materialele practice, pe care le vei putea aplica in practica ta clinica, imediat dupa ce parcurgi cursul.
Cum va avea loc invatarea?
Cursul ramane in ton cu ceea ce este predat, asa ca vei invata prin metode teoretice si practice. Tehnicile de predare sunt:
Predare teoretica
Vizualizare si analizare studii de caz vido
Învățare practica: tehnici de terapie prin joc, tehnici de mindfulness, tehnici somatice, tehnici de imagerie ghidata, tehnici expresiv-creative.
Feedback direct
Cand?
Unde?
Cost?
CAND: Cursul va avea loc pe data de 20-21 mai 2023. Sambata, 20 mai, intre orele 10.00-16.00 si duminica, 21 mai, intre orele 10.00-14.00
UNDE: Cursul va avea loc online, pe platforma ZOOM. Vei primi un link de participarea dupa confirmarea primita de la mine, pe email.
CAT: 500 lei.
Costul cursului include si pretul cartii.
Plata se face in avans, cu maxim o saptamana inainte de curs, pe baza contractului de prestari servicii semnat.
PARTICIPANTI: numarul de participanti este limitat. Pot participa maxim 30 persoane.
Cum ma inscriu?
Trimite un email de inscriere la inscrieri@psihologandreeaneagu.com, cu urmatoarele informatii: nume curs, nume si prenume, adresa de email, numar de telefon si specializarea profesionala.
Vei primi un email de confirmare de la mine, cu informatiile de plata. Inscrierea iti va fi confirmata dupa realizarea platii si vei primi factura/chitanta ulterior
Cine va facilita cursul?

Andreea Abe Neagu
Andreea Abe Neagu este specialist in sanatate mintala, supraspecializata in evaluare si interventie terapeutica cu copii, adolescenti, familii, parinti, dar si cu adulti.
Are specializări naționale și internaționale multiple în psihologie clinica, psihoterapie integrativa, terapie prin joc, terapie de familie, dramaterapie și terapia adultului. De asemenea, este supervizor, formator și speaker in toate aceste specializari.
Lucrează în practica privată și în colaborări cu diverse instituții și are o prezenta activa în mediile de informare online.
Mai multe informatii despre formarile si acreditarile ei gasiti aici.
*Cursul nu ofera credite pentru Colegiul Psihologilor din Romania.
Testimoniale



