In cadrul Cabinetului Individual de Psihologie  Neagu Andreea ofer urmatoarele servicii:

Servicii de psihoterapie şi consiliere pentru adulţi

Ce înseamnă psihoterapia, de fapt?

Colegiul Psihologilor din Romania oferă următoarea definiție: “ Psihoterapia este intervenția psihologica realizată științific şi în spirit umanist în scopul promovării sănătaţii, optimizării, autocunoașterii şi dezvoltării personale, în scopul modificării factorilor psihologici implicaţi în tulburările psihice, psihosomatice şi în situaţii de risc ” (sursa www.copsi.ro)

Psihoterapia reprezintă o modalitate de intervenție prin care îţi poţi îmbunătăţi viaţa actuală (se mai numeşte şi dezvoltare personală) sau  poţi interveni având ajutor profesionist din partea psihoterapeutului în probleme şi situaţii din urmatoarea sferă:

 Psihoterapia, îndeosebi cea umanistă, are la bază ideea conform căreia toţi oamenii au în interior puterea şi forţa de a se vindeca, de a se autoactualiza şi de a face schimbări în acest sens, iar tehnicile şi instrumentele specifice acesteia ajută clientul să reînveţe cum să facă toate aceste lucruri.

Alături de terapeut, clientul învaţă să abordeze situaţiile dificile, examinându-le din altă perspectivă, să înţeleagă cauzele problemei, să facă faţă emoţiilor dureroase. Specialistul este acolo pentru a-l asculta, pentru a-i oferi puncte de vedere pe care clientul nu le-a găsit ori nu le-a abordat.

 Servicii de consiliere şi psihoterapie individuală pentru copii şi adolescenţi

Copiii sunt văzuţi adesea ca nişte “adulţi mai mici” şi asupra lor se pun unele aşteptări, uneori nerealiste, de a înţelege şi a trece mai departe peste probleme cu aceeaşi uşurinţă cu care o fac adulţii. Totuşi fiecare etapă de vârstă aduce problemele şi provocările ei specifice, iar pentru a putea ajuta un copil sau adolescent să treacă peste ele, este nevoie de o modalitate de intervenţie specifică şi adaptată vârstei lor.

Sfera problemelor cu care se pot confrunta copiii sunt următoarele:

Probleme ce ţin de sfera psiho-patologică:

Servicii de consiliere şi psihoterapie de grup pentru adulţi, copii şi adolescenţi

Pentru aceste servicii, sfera de intervenţie este centrata pe acelaşi tip de probleme menţionate mai sus, însă lucrul este specific psihoterapiei si consilierii de grup.

Servicii de evaluare psihologică

Evaluarea psihologică reprezintă un proces care se poate realiza pentru toate categoriile de vârstă, în care se foloseşte instrumente specifice (ex. probe/teste psihologice, interviu clinic, metoda observaţiei etc. ), cu scopul identificării potenţialului de funcţionare a psihicului fiecărui client, evidenţierea anumitor problematici specifice psihopatologiei (tulburari psihice) şi îndrumarea către un anumit tip de terapie (psihoterapie- indrumarea către psihoterapeut sau medicaţie- indrumarea către medic psihiatru sau de altă specialitate).

Evaluarea psihologică se poate realiza pentru următoarele aspecte:

Servicii de training profesional

Training-ul profesional in domeniul psihoterapiei sau al psihologiei clinice este realizat prin intermediul unor cursuri cu tematica specifica sau workshop-uri experientiale. Printre temele de training sunt urmatoarele: