Interventii terapeutice prin joc non-directiv in terapia copilului si a familiei

Terapia prin joc a copilului, adolescentului sau a familiei are doua directii: poate avea loc in mod directiv sau non-directiv. Fiecare directie are o umbrela intreaga de abordari terapeutice, cu specificitati de a evalua si a vedea clinic problematicile psihologice ale clientului.  

In cadrul acestui curs vom descoperi impreuna ce inseamna terapia prin joc non-directiva sau centrata pe copil, care sunt principalele abordari non-directive, caror categorii de clienti se potrivesc. De asemenea, vom explora in profunzime o abordare terapeutica prin joc non-directiv, in care se lucreaza in principal cu parintii copiilor. Ulterior veti puteti aduce in practica voastra clinica aceasta abordare. 

Cine poate participa la curs?

Acest curs este dedicat oricarui specialist in sanatate mintala care lucreaza cu copii si familiile lor, care doreste sa-si imbunatateasca modalitatile de interventie terapeutica prin joc non-directiv cu aceasta categorie de clienti. Acesti specialisti pot fi: 

– psihoterapeuti (indiferent de orientarea terapeutica)

– psihologi clinicieni

– terapeuti prin joc sau prin arte

– psihopedagogi

– analisti comportamentali

– oricare alti specialisti in interventiile terapeutice cu copiii si parintii acestora

Ce vei obtine de la acest curs?

Cursul este unul aplicativ, in care vei obtine urmatoarele:
 1. Vei intelege ce inseamna terapia prin joc non-directiva sau centrata pe copil
 2. Vei invata despre principalele abordari terapeutice prin joc non-directive din lume 
 3. Vei aprofunda doua dintre abordarile terapeutice prin joc non-directiv pentru lucrul cu copiii si familiile
 4. Vei invata despre categoriile de clienti carora li se potrivesc aceste abordari non-directive
 5. Vei experimenta tehnici concrete de terapie prin joc non-directiva si cum sa le aplici terapeutic
 6. Vei invata sa lucrezi cu niste  instrumente concrete de evaluare a factorilor individuali ai copilului, dar si ai terapeutului, la începutul procesului terapeutic, care pot fi folosite si revizuite pe întreg parcursul acestui proces. 
 7. Vei invata sa folosesti o scala de evaluare nivelului de dezvoltare a jocului simbolic al copiilor
 8. Vei invata cum sa identifici temele psihologice din jocurile copiilor
In urma cursului, vei primi o serie de materiale clinice realizate sau adaptate de mine din practica proprie si din literatura  de specialitate internationala: 
 • Manual de curs
 • Fisa de conceptualizare a cazului
 • Infografice 

Cum va avea loc invatarea?

Pentru ca terapia prin joc cu copiii, parintii acestora sau familiile este o modalitate practica, care implica multa interactiune, metodele de cunoastere si aplicare a modelelor terapeutice de joc non-directiv vor fi asemenea. De aceea, cursul ramane in ton cu ceea ce este predat, asa ca vei invata prin metode teoretice si practice:
 1.      Predare teoretica 
 2. Vizualizare si analizare studii de caz vido
 3. Învățare practica: lucru in echipa, joc de rol, jocuri directive, completare de fise, tehnici expresiv-creative
 4. Feedback direct

Cand?

Unde?

Cost?

CAND: Cursul va avea loc pe data de 29-30 aprilie 2023. Sambata, 29 aprilie, intre orele 10.00-16.00 si duminica, 30 aprilie, intre orele 10.00-14.00
UNDE: Cursul va avea loc online, pe platforma ZOOM. Vei primi un link de participarea dupa confirmarea primita de la mine, pe email.
CAT: Pret – 400 lei
Plata se face in avans, cu maxim o saptamana inainte de curs, pe baza contractului de prestari servicii semnat. 
PARTICIPANTI: numarul de participanti este limitat. Pot participa maxim 25 persoane. 

Cum ma inscriu?

Trimite un email de inscriere la inscrieri@psihologandreeaneagu.com, cu urmatoarele informatii: nume curs, nume si prenume, adresa de email, numar de telefon si specializarea profesionala. 

Vei primi un email de confirmare de la mine, cu informatiile de plata. Inscrierea iti va fi confirmata dupa realizarea platii si vei primi factura/chitanta ulterior

Cine va facilita cursul?

Andreea Abe Neagu

Andreea Abe Neagu este specialist in sanatate mintala, supraspecializata in evaluare si interventie terapeutica cu copii, adolescenti, familii, parinti, dar si cu adulti. 


Are specializări naționale și internaționale multiple în psihologie clinica, psihoterapie integrativa, terapie prin joc, terapie de familie, dramaterapie și terapia adultului. De asemenea, este supervizor, formator și speaker in toate aceste specializari. 


Lucrează în practica privată și în colaborări cu diverse instituții și are o prezenta activa în mediile de informare online. 

Mai multe informatii despre formarile si acreditarile ei gasiti aici.

Testimoniale

Îți mulțumesc, Andreea, pentru valoroasele informații aduse cu atât de multă deschidere și cunoaștere. Cursul mi s-a părut foarte fain, abordarea nondirectiva este una care imi place, tot ce ai adus in curs este valoros și extrem de util in a da si mai multă încredere intervenției centrate pe copil, pe nevoile și resursele lui. Recomand cu drag acest curs!
Adriana
Psihoterapeut Integrativ, Asistent Social
Desi pana acum am folosit 100% metode directive de terapie, m-ai facut nu doar curioasa, ci si entuziasmata sa folosesc jocul non-directiv. Cu alte cuvinte: m-ai convins! :)) Si mi-ai dat si toate resursele de care am nevoie in acest moment pentru a incepe. Multumesc!
Ioana
Psihoterapeut Sistemic de Familie
Ultimul curs din cele patru a venit ca o încununare a tot ceea ce mi a fost prezentat de a lungul a celor 4 module. Exemple cât și studiul de caz au fost benefice deoarece se poate vedea cum teoria se pune în aplicare. Ultimul curs mi a fost revelator deoarece am învață oglindirea într un fel în care nu obișnuiam sa o fac
Andreea
Psiholog clinician, Terapeut prin Joc