Interventii terapeutice prin joc directiv in terapia copilului si a familiei

Terapia prin joc a copilului, adolescentului sau a familiei are doua directii: poate avea loc in mod directiv sau non-directiv. Fiecare directie are o umbrela intreaga de abordari terapeutice, cu specificitati de a evalua si a vedea clinic problematicile psihologice ale clientului.  

In cadrul acestui curs vom descoperi impreuna ce inseamna terapia prin joc directiva, care sunt principalele abordari directive, caror categorii de clienti se potriveste. De asemenea, vom explora in profunzime doua dintre aceste abordari (elemente din Terapia prin Joc Gestalt si elemente din Theraplay), pentru ca ulterior sa le puteti aduce in practica voastra clinica. 

Cine poate participa la curs?

Acest curs este dedicat oricarui specialist in sanatate mintala care lucreaza cu copii si familiile lor, care doreste sa-si imbunatateasca modalitatile de interventie terapeutica prin joc directiv cu aceasta categorie de clienti. Acesti specialisti pot fi: 

– psihoterapeuti si consilieri psihologici (indiferent de orientarea terapeutica)

– consilieri scolari

– psihologi clinicieni

– terapeuti prin joc sau prin arte

– psihopedagogi

– analisti comportamentali

– oricare alti specialisti in interventiile terapeutice cu copiii si parintii acestora

Ce vei obtine de la acest curs?

Cursul este unul aplicativ, in care vei obtine urmatoarele:
 1. Vei intelege ce inseamna terapia prin joc directiva  
 2. Vei invata despre principalele abordari terapeutice prin joc directive din lume 
 3. Vei aprofunda doua dintre abordarile terapeutice prin joc directiv pentru lucrul cu copiii si familiile
 4. Vei invata despre categoriile de clienti carora li se potrivesc aceste abordari directive
 5. Vei experimenta tehnici concrete de terapie prin joc directiva si cum sa le aplici terapeutic
 6. Vei invata sa lucrezi cu niste  instrumente concrete de evaluare a factorilor individuali ai copilului, dar si ai terapeutului, la începutul procesului terapeutic, care pot fi folosite si revizuite pe întreg parcursul acestui proces.
 7. Vei identifica stilul tau terapeutic si modul in care influenteaza lucrul cu viitorii clienti. 
 
In urma cursului, vei primi o serie de materiale clinice realizate sau adaptate de mine din practica proprie si din literatura  de specialitate internationala: 
 • Manual de curs
 • Fisa de conceptualizare a cazului
 • Infografice 

Cum va avea loc invatarea?

Pentru ca terapia prin joc cu copiii, parintii acestora sau familiile este o modalitate practica, care implica multa interactiune, metodele de cunoastere si aplicare a modelelor terapeutice de joc directiv vor fi asemenea. De aceea, cursul ramane in ton cu ceea ce este predat, asa ca vei invata prin metode teoretice si practice:
 1.      Predare teoretica 
 2. Vizualizare si analizare studii de caz vido
 3. Învățare practica: lucru in echipa, joc de rol, jocuri directive, completare de fise, tehnici expresiv-creative
 4. Feedback direct

Cand si unde?

UNDE: Cursul va avea loc online, pe platforma ZOOM. Vei primi un link de participarea dupa confirmarea primita de la mine, pe email.
CAND: Cursul va avea loc pe data de 23-24 octombrie 2021. Sambata, 23 octombrie, intre orele 10.00-17.00 si duminica, 24 octombrie, intre orele 10.00-15.00
CAT: Pret Early Bird- 350 lei, pentru inscrierile realizate pana la data de 1 octombrie 2021 (inclusiv).  
            Pret intreg- 450 lei. Inscrierile se inchid pe data de  15 octombrie 2021.
PARTICIPANTI: numarul de participanti este limitat. Pot participa maxim 20 persoane. 

Cum ma inscriu?

Trimite un email de inscriere la inscrieri@psihologandreeaneagu.com, cu urmatoarele informatii: nume curs, nume si prenume, adresa de email, numar de telefon si specializarea profesionala. 

Vei primi un email de confirmare de la mine, cu informatiile de plata. Inscrierea iti va fi confirmata dupa realizarea platii si vei primi factura/chitanta ulterior

Cine va facilita cursul?

Andreea Neagu

Andreea Neagu este psiholog clinican și psihoterapeut integrativ specialist, formator și supervizor în ambele specialități. Are competențe în evaluarea psihologica și psihoterapia copiilor, adolescenților și a familiei, a adulților, dar și în formare și supervizare profesională a specialiștilor în sănătate mintală.
Are specializări naționale și internaționale multiple în terapie prin joc, terapie de familie, dramaterapie și terapia adultului. 
Lucrează în practica privată și în colaborări cu diverse instituții. Alaturi de echipa ei, a infiintat Centrul Terapeutic RISE, axat pe interventii moderne de terapie pentru copii, adolescenti si famiile lor, fiind unul dintre putinele locuri din tara unde se folosesc metode terapeutice internationale adaptate nevoilor clientilor mici sau mari.

Mai multe informatii despre formarile si acreditarile ei gasiti aici.

Testimoniale

Un curs extrem de practic și bine structurat. Mi-a plăcut cum Andreea a alternat momentele de teorie, cu exemplele video din practica ei și a lui Violet Oaklander, dar si cu momente în care noi am experimentat joculete specifice fiecărei dimensiuni. Mi-a plăcut mult ca am primit lista cu materiale și ca le-am utilizat pe durata celor 2 zile. Cu siguranță voi folosi metoda creata de Andreea în practica mea. Recomand cu drag acest curs!
Cristina
Psihoterapeut Sistemic de Familie, Psiholog Clinician
Informatii extrem de utile, ce pot fi aplicate în multe domenii, excelent structurate într-un curs ce nu mai necesită alte completări. Micile pauze cu activități de divertisment și relaxare fac și mai ușor de fixat informațiile prezentate în acest curs. Felicitări, Andreea!
Lavinia
Psiholog in formare/parintele unui baietel cu TSA
Un curs minunat, pe care mi-l doream de mult timp. Mi-a trezit curiozitatea si vreau sa aflu mai multe despre terapia prin joaca
Luciana
Psiholog clinician