Conceptualizarea cazului si planificarea interventiei terapeutice prin joc ​

Dupa evaluarea experientiala sau clinica a cazului, in mod ideal, psihoterapeutul va continua interventia, insa inainte de a o incepe, va conceptualiza cazul si ulterior va planifica si structura interventia terapeutica, pentru a fi cat mai adaptata nevoilor clientului/clientilor cu care lucreaza. 

Adesea, psihoterapeutii care lucreaza cu copii, adolescenti sau familiile lor, au dificultati in a conceptualiza cazul, pentru ca nu au un model teoretic clar la baza, ci folosesc modele eclectice, in care selecteaza aleatoriu tehnici terapeutice, pe care le aplica in terapie.  

In acest context, am ales sa structurez acest curs, in care vom aborda impreuna un model integrativ de conceptualizare a cazului. Acest model este adaptat de mine, in urma practicii clinice de peste 10 ani in evaluare si terapia copilului, dar si in urma integrarii a mai multor abordari terapeutice prin joc in care sunt formata.

Cine poate participa la curs?

Acest curs este dedicat oricarui specialist in sanatate mintala care lucreaza cu copii si familiile lor, care doreste sa-si imbunatateasca modalitatile de conceptualizare a cazului si stategizare a interventiei terapeutice cu aceasta categorie de clienti. Acesti specialisti pot fi: 

– psihoterapeuti (indiferent de orientarea terapeutica) 

-consilieri scolari

– psihologi clinicieni

– terapeuti prin joc sau prin arte

– psihopedagogi

– analisti comportamentali

– oricare alti specialisti in interventiile terapeutice cu copiii si parintii acestora

Ce vei obtine de la acest curs?

Cursul este unul aplicativ, in care vei obtine urmatoarele:
  1. Vei cunoaste model integrativ de luare de decizii in cadrul procesului terapeutic prin joc cu copilul sau familia
  2. Vei intelege care sunt puterile terapeutice ale jocului si cum sa le folosesti in terapie
  3. Vei identificare si urmări niste indicatori de progres in procesul terapeutic
  4. Vei identifica si invata sa urmaresti etapele procesului terapeutic prin joc
  5. Vei invata sa lucrezi cu niste  instrumente concrete de evaluare a factorilor individuali ai copilului, dar si ai terapeutului, la începutul procesului terapeutic, care pot fi folosite si revizuite pe întreg parcursul acestui proces.
  6. Vei invata sa identifici factorii care tin de propriul stil terapeutic si cum acesta influenteaza clientul
  7. Vei invata care sunt principalele abordari terapeutice prin joc din lume si cum sa le folosesti 
 
In urma cursului, vei primi o serie de materiale clinice realizate sau adaptate de mine din practica proprie si din literatura  de specialitate internationala: 
  • Manual de curs
  • Fisa de conceptualizare a cazului
  • Fisa de factori individuali ai copilului
  • Fisa de factori individuali ai terapeutului
 

Cum va avea loc invatarea?

Pentru ca terapia prin joc cu copiii si parintii acestora este o modalitate practica, care implica multa interactiune, metodele de conceptualizare si planificare a procesului terapeutic prin joc prezentate in curs sunt practice. De aceea, cursul ramane in ton cu ceea ce este predat, asa ca vei invata prin metode teoretice si practice:
  1.      Predare teoretica 
  2. Vizualizare si analizare studii de caz vido
  3. Învățare practica: lucru in echipa, joc de rol, completare de fise, tehnici expresiv-creative
  4. Feedback direct

Cand?

Unde?

Cost?

CAND: Cursul va avea loc pe data de 25-26 feb 2023. Sambata, 25 feb, intre orele 10.00-16.30 si duminica, 26 febt, intre orele 10.00-14.00 
UNDE: Cursul va avea loc online, pe platforma ZOOM. Vei primi un link de participarea dupa confirmarea primita de la mine, pe email.
CAT: Pret-400 lei 
Plata se face in avans, cu maxim o saptamana inainte de curs, pe baza contractului de prestari servicii semnat. 
PARTICIPANTI: numarul de participanti este limitat. Pot participa maxim 25 persoane.  

Cum ma inscriu?

Trimite un email de inscriere la inscrieri@psihologandreeaneagu.com, cu urmatoarele informatii: nume curs, nume si prenume, adresa de email, numar de telefon si specializarea profesionala. 

Vei primi un email de confirmare de la mine, cu informatiile de plata. Inscrierea iti va fi confirmata dupa realizarea platii si vei primi factura/chitanta ulterior

Cine va facilita cursul?

Andreea Abe Neagu

Andreea Abe Neagu este specialist in sanatate mintala, supraspecializata in evaluare si interventie terapeutica cu copii, adolescenti, familii, parinti, dar si cu adulti. 


Are specializări naționale și internaționale multiple în psihologie clinica, psihoterapie integrativa, terapie prin joc, terapie de familie, dramaterapie și terapia adultului. De asemenea, este supervizor, formator și speaker in toate aceste specializari. 


Lucrează în practica privată și în colaborări cu diverse instituții și are o prezenta activa în mediile de informare online. 

Mai multe informatii despre formarile si acreditarile ei gasiti aici.

Testimoniale

Am primit claritate si ghidare. Mi s-au activat si multe intrebari despre modul cum eu lucrez acum si ce schimbari as putea face ca sa imi fie benefic mie, cat si clientilor mei. Cursul mi se pare extrem de valoros si pot spune ca nu am primit atata claritate si lucruri concrete pe care as putea sa le fac cap-coada in nici una dintre formarile/atelierele/cursurile la care am fost. Si am fost la multe 🙂 inclusiv cu formatori din alte tari. Stiu multe, cred ca sunt un bun terapeut, in acelasi timp acum inteleg de ce ma pierdeam prin informatii si de ce simteam nevoia de structura.
Gabriela G.
Psihoterapeut experientialist
Un curs foarte bine structurat care surprinde pas cu pas procesul de conceptualizare a cazului. Este un curs extrem de practic și util, un curs în cadrul căruia Andreea a alternat cu măiestrie teoria care este de actualitate cu exemple video din practica ei privata, dar ne-a oferit și noua cadrul de a experimenta în grupuri mici, de a pune în practica informatiile oferite. Recomand cu drag!
Cristina M.
Psihoterapeut sistemic de familie
Este primul curs de psihoterapie (am fost la multe) de la care am primit tot si, mai ales, STRUCTURA! Felicitari pentru efortul tau si pentru faptul ca vrei sa impartasesti din ce ai invatat si din practica ta!
Liliana P.
Psihoterapeut adlerian, Psiholog clinician