Evaluarea experiențială a relației părinte-copil

În terapia cu copiii și familia acestora, adesea sursa dificultăților clienților este una relațională. Însă cu atât mai mult în terapia copilului, unde cei mici formează modele comportamentale, emoționale, fiziologice sau cognitive pe baza tiparelor de interacțiune pe care le au cu părinții sau îngrijitorii cei mai apropiați. 

A evalua clinic relația părintelui cu copilul sau invers reprezintă o sursă de informație obligatorie pentru psihoterapeut, care stă la baza unei conceptualizari a cazului corecte și a unei intervenții terapeutice centrate pe schimbarea sursei problemelor clinice și nu doar pe intervenția asupra efectelor problemei clinice. 

 

Astfel, din experiența mea clinică de a evalua și lucra pe relația părinte-copil, a apărut cursul acesta. Este un curs bogat, aplicativ, în care vei învăța o metodă inovativă de evaluare, plin de resurse practice cu care vei rămâne și pe care le vei putea aplica imediat în practica ta clinică și terapeutică.

Cine poate participa la curs?

Acest curs este dedicat oricarui specialist in sanatate mintala care lucreaza cu copii si familiile lor, care doreste sa-si imbunatateasca modalitatile de evaluare si ulterior interventie terapeutica cu aceasta categorie de clienti. Acesti specialisti pot fi:

– psihoterapeuti sau consilieri psihologici (indiferent de orientarea terapeutica)

– psihologi clinicieni

-consilieri scolari

– terapeuti prin joc sau prin arte

– psihopedagogi

– analisti comportamentali

– oricare alti specialisti in interventiile terapeutice cu copiii si parintii acestora

Ce vei obține de la acest curs?

Cursul este unul aplicativ, in care vei obtine urmatoarele:
 1. Vei invata despre ceea ce înseamnă evaluarea experientiala a copilului sau a familiei, prin metode de joc si metode expresiv-creative versus evaluare clinica standardizata
 2. Vei descoperi cele mai noi teorii legate de parentaj si aplicabilitatea acestora in relația părinte-copil
 3. Vei invata si experimenta o metoda de evaluare clinica experientiala bazata pe aceste teorii
 4. Vei intelege si aplica in mod practic aceasta metoda de evaluare experientiala pe studii de caz video
 5. Vei intelege si folosi instrumente specifice de evaluare: model de interviu clinic, fisa de observatie, fisa de interpretare a rezultatelor si feeback. 
 
In urma cursului, vei primi o serie de materiale clinice realizate sau adaptate de mine din practica proprie si din literatura  de specialitate internationala: 
 • Prezentare curs format PDF
 • Ghid de interviu clinic cu parintele pentru evaluarea relatiei parinte-copil
 • Fisa de observatie  si scorare a interactiunii parinte-copil
 • Fisa de interpretare a datelor
 • Fisa de feedback
În urma cursului veti primi diploma de participare! Cursul nu are credite COPSI. 
 

Manualul de curs este opțional și se achiziționează separat.
Îl vei primi în format hârtie cu o săptămână înainte de curs.

Cum va avea loc învățarea?

Pentru ca terapia prin joc cu copiii și părintii acestora este o modalitate practica, care implica multa interactiune, metoda de evaluare experientiala prezentata in curs este asemenea. De aceea, cursul ramane in ton cu ceea ce este predat, asa ca vei invata prin metode teoretice si practice:
 1.      Predare teoretica 
 2. Vizualizare si analizare studii de caz vido
 3. Învățare practica: lucru in echipa, joc de rol, completare de fise, tehnici expresiv-creative
 4. Feedback direct

Când?

Unde?

Cost?

CÂND: Cursul va avea loc pe: 
18-19 mai 2024.
Sambată: orele 10.00-17.00
Duminică: orele 10.00-14.00
 
UNDE: Cursul va avea loc online, pe platforma ZOOM. Vei primi un link de participarea după confirmarea primită de la mine, pe email.

CÂT:Preț curs-500 lei

        Preț manual curs-100 lei 

Plata se face în avans, cu maxim o săptămână înainte de curs, pe baza contractului de prestări servicii semnat.
PARTICIPANȚI: numărul de participanți este limitat. Pot participa maxim 30 persoane

Cum mă înscriu?

Trimite un email de înscriere la inscrieri@psihologandreeaneagu.com, cu următoarele informații: nume curs, nume și prenume, adresa de email, număr de telefon și specializarea profesională. 

Vei primi un email de confirmare de la mine, cu informațiile de plată. Inscrierea îți va fi confirmată după realizarea plății și vei primi factura ulterior.

Cine va facilita cursul?

Andreea Abe Neagu

Andreea Abe Neagu este specialist în sănătate mintală, supraspecializată în evaluare și intervenție terapeutică cu copii, adolescenți, familii, părinti, dar și cu adulți. 


Are specializări naționale și internaționale multiple în psihologie clinică, psihoterapie integrativă, terapie prin joc, terapie de familie, dramaterapie și terapia adultului. De asemenea, este supervizor, formator și speaker în toate aceste specializari. 


Lucrează în practica privată și în colaborări cu diverse instituții și are o prezență activă în mediile de informare online. 

Mai multe informații despre formările și acreditările ei găsești aici.

Testimoniale

Un curs complex, inovator, foarte bine structurat, care oferă strategii concrete de evaluare prin joc a relației parinte-copil in vederea îmbunătățirii relației acestora.
Aurora
Psiholog clinician, psihoterapeut integrativ
Cursul Andreei a adus multă informație extrem de utila pentru munca mea, cu exemple concrete diverse. Andreea este foarte bine organizata si deschisa spre a impartasi cat mai mult din experienta si cunostintele ei. Si ii mulțumesc tare mult! 🙂
Ioana
Psihoterapeut in Psihodrama Clasica
Foarte structurat, clar, informații utile și practice, aplicabile imediat. Nota 10!!
Otilia
Psihoterapeut Adlerian, Terapeut prin Joc