Evaluarea experientiala a relatiei parinte-copil

In terapia cu copiii si familia acestora, adesea sursa dificultatilor clientilor este una relationala. Insa cu atat mai mult in terapia copilului, unde cei mici formeaza modele comportamentale, emotionale, fiziologice sau cognitive pe baza tiparelor de interactiune pe care le au cu parintii sau ingrijitorii cei mai apropiati. 

A evalua clinic relatia parintelui cu copilul sau invers reprezinta o sursa de informatie obligatorie pentru psihoterapeut, care sta la baza unei conceptualizari a cazului corecte si a unei interventii terapeutice centrate pe schimbarea sursei problemelor clinice si nu doar pe interventia asupra efectelor problemei clinice. 

 

Astfel, din experienta mea clinica de a evalua si lucra pe relatia parinte-copil, a aparut cursul acesta. Este un curs bogat, aplicativ, in care vei invata o metoda inovativa de evaluare, plin de resurse practice cu care vei ramane si pe care le vei putea aplica imediat in practica ta clinica si terapeutica. 

Cine poate participa la curs?

Acest curs este dedicat oricarui specialist in sanatate mintala care lucreaza cu copii si familiile lor, care doreste sa-si imbunatateasca modalitatile de evaluare si ulterior interventie terapeutica cu aceasta categorie de clienti. Acesti specialisti pot fi: 

– psihoterapeuti sau consilieri psihologici (indiferent de orientarea terapeutica) 

– psihologi clinicieni

-consilieri scolari

– terapeuti prin joc sau prin arte

– psihopedagogi

– analisti comportamentali

– oricare alti specialisti in interventiile terapeutice cu copiii si parintii acestora

Ce vei obtine de la acest curs?

Cursul este unul aplicativ, in care vei obtine urmatoarele:
  1. Vei invata despre ceea ce înseamnă evaluarea experientiala a copilului sau a familiei, prin metode de joc si metode expresiv-creative versus evaluare clinica standardizata
  2. Vei descoperi cele mai noi teorii legate de parentaj si aplicabilitatea acestora in relația părinte-copil
  3. Vei invata si experimenta o metoda de evaluare clinica experientiala bazata pe aceste teorii
  4. Vei intelege si aplica in mod practic aceasta metoda de evaluare experientiala pe studii de caz video
  5. Vei intelege si folosi instrumente specifice de evaluare: model de interviu clinic, fisa de observatie, fisa de interpretare a rezultatelor si feeback. 
 
In urma cursului, vei primi o serie de materiale clinice realizate sau adaptate de mine din practica proprie si din literatura  de specialitate internationala: 
  • Manual de curs
  • Ghid de interviu clinic cu parintele pentru evaluarea relatiei parinte-copil
  • Fisa de observatie  si scorare a interactiunii parinte-copil
  • Fisa de interpretare a datelor
  • Fisa de feedback
In urma cursului veti primi diploma de participare! Cursul nu are credite COPSI. 
 

Cum va avea loc invatarea?

Pentru ca terapia prin joc cu copiii si parintii acestora este o modalitate practica, care implica multa interactiune, metoda de evaluare experientiala prezentata in curs este asemenea. De aceea, cursul ramane in ton cu ceea ce este predat, asa ca vei invata prin metode teoretice si practice:
  1.      Predare teoretica 
  2. Vizualizare si analizare studii de caz vido
  3. Învățare practica: lucru in echipa, joc de rol, completare de fise, tehnici expresiv-creative
  4. Feedback direct

Cand?

Unde?

Cost?

CAND: Cursul va avea loc pe: 
– joi, 6 iulie 2023, orele 10.00-12.00.
– joi, 13 iulie 2023, orele 10.00-12.00.
– joi, 20 iulie 2023, orele 10:00-12:00
 
UNDE: Cursul va avea loc online, pe platforma ZOOM. Vei primi un link de participarea dupa confirmarea primita de la mine, pe email.
CAT:  400 lei,
Plata se face in avans, cu maxim o saptamana inainte de curs, pe baza contractului de prestari servicii semnat. 
PARTICIPANTI: numarul de participanti este limitat. Pot participa maxim 25 persoane.

Cum ma inscriu?

Trimite un email de inscriere la inscrieri@psihologandreeaneagu.com, cu urmatoarele informatii: nume curs, nume si prenume, adresa de email numar de telefon si specializarea profesionala. 

Vei primi un email de confirmare de la mine, cu informatiile de plata. Inscrierea iti va fi confirmata dupa realizarea platii si vei primi factura/chitanta ulterior. 

Cine va facilita cursul?

Andreea Abe Neagu

Andreea Abe Neagu este specialist in sanatate mintala, supraspecializata in evaluare si interventie terapeutica cu copii, adolescenti, familii, parinti, dar si cu adulti. 


Are specializări naționale și internaționale multiple în psihologie clinica, psihoterapie integrativa, terapie prin joc, terapie de familie, dramaterapie și terapia adultului. De asemenea, este supervizor, formator și speaker in toate aceste specializari. 


Lucrează în practica privată și în colaborări cu diverse instituții și are o prezenta activa în mediile de informare online. 

Mai multe informatii despre formarile si acreditarile ei gasiti aici.

Testimoniale

Un curs complex, inovator, foarte bine structurat, care oferă strategii concrete de evaluare prin joc a relației parinte-copil in vederea îmbunătățirii relației acestora.
Aurora
Psiholog clinician, psihoterapeut integrativ
Cursul Andreei a adus multă informație extrem de utila pentru munca mea, cu exemple concrete diverse. Andreea este foarte bine organizata si deschisa spre a impartasi cat mai mult din experienta si cunostintele ei. Si ii mulțumesc tare mult! 🙂
Ioana
Psihoterapeut in Psihodrama Clasica
Foarte structurat, clar, informații utile și practice, aplicabile imediat. Nota 10!!
Otilia
Psihoterapeut Adlerian, Terapeut prin Joc