CURSURI de FORMARE PROFESIONALA

Webinar gratuit
Evaluarea si terapia prin joc a copiilor si a familiei

Va invit la un webinar gratuit, care va oferi o introducere in teme actuale legate de evaluarea si terapia prin joc a copilului si a familiei. Vom explora concepte introductive prezentare ulterior pe larg in cadrul cursurilor de formare de mai jos. 

Pachet 4 module de BAZA si 2 module de aprofundare: cursuri de evaluare si interventie in terapia prin joc a copilului si a familiei

Participarea la aceste cursuri poate fi realizata in mod:

INDIVIDUAL: participi la oricare dintre ele doresti, la alegere

LA PACHET: participi la toate, in ordinea prezentata mai jos, pentru ca tematicile sunt legate intre ele, iar fiecare dintre cursuri este structurat ca o completare a celui anterior. 

Cursurile vor fi reluate începând din ianaurie 2024. 

Urmărește activitatea mea, pentru că voi anunța în curând datele.

 

1. Evaluarea experientiala a relatiei
parinte-copil

Acest curs online va explora folosirea clinica a tehnicilor de terapie prin joc si tehnici expresiv-creative pentru a evalua diada parinte-copil, ca baza pentru interventia terapeutica ulterioara in lucrul pe relatiile de familie.

2. Conceptualizarea cazului si planificarea interventiei terapeutice prin joc

Acest curs online va expune modalitati concrete in care poate fi conceptualizat un caz de terapie a copilului si familiei prin joc. De asemenea, se va realiza planul de interventie terapeutica pe baza unor fise de lucru specific comceptualizate pentru interventia terapeutica prin joc.

3. Interventii terapeutice prin joc directiv in terapia copilului si a familiei

Acest curs online practic va prezenta cateva abordari terapeutice prin joc care folosesc interventii directive, in care terapeutul ghideaza interactiunea cu copilul sau familia, prin tehnici specifice de joc, tehnici expresiv-creative sau altele asemenea.

4. Interventii terapeutice prin joc non-directiv in terapia copilului si a familiei

Acest online curs practic va prezenta elemente dintr-o abordare terapeutica prin joc non-directiva, in care terapeutul fomreaza si ghideaza parintii pentru a realiza sesiuni de joaca terapeutica cu copilul. De asemenea, sunt prezentate tehnici specifice de joc non-directiv folosite de terapeut.

5. Tehnici de autoreglare in terapia copiilor si a familiei

Acest curs online practic va prezenta o abordare terapeutica psihoeducationala de intelegere si folosire a teoriei autoreglarii psihologice somatice, emotionale, cognitive, comportamentale si relationale, in lucrul cu copiii scolari si preadolescenti, dar si cu familiile acestora. Modelul are la baza folosirea unui program de recunoastere a emotiilor si autoreglare a acestora, folosind tehnici expresiv-creative si de terapie prin joc.

6. Trauma de dezvoltare la copii- evaluare si interventie terapeutica

Acest curs online practic va prezenta elemente de evaluare clinica si interventie psihoterapeutica pentru copiii care au trait traume de dezvoltare. Vom explora impreuna acest concept clinic nou si modul in care se reflecta in cazuistica clinica din practica, pentru a folosi ulterior interventii terapeutice potrivite acestei arii clinice de probleme ale copilariei.

DIMINETI de tehnici terapeutice si dezvoltare personala

Acest eveniment bilunar se adreseaza specialistilor in santate mintala care lucreaza cu copii, adolescenti si familii. Daca doresti sa continui procesul de formare profesionala si dezvoltare personala, prin a te expune unor tehnici terapeutice provenite din terapie prin joc sau din abordarile expresiv-creative, atunci acest eveniment ti se potriveste cu siguranta.

SERI de tehnici terapeutice si dezvoltare personala

Acest eveniment bilunar se adreseaza specialistilor in santate mintala care lucreaza cu copii, adolescenti si familii. Daca doresti sa continui procesul de formare profesionala si dezvoltare personala, prin a te expune unor tehnici terapeutice provenite din terapie prin joc sau din abordarile expresiv-creative, atunci acest eveniment ti se potriveste cu siguranta.

Interviuri jucause cu PSIHOLOGI de copii si familii

Acest eveniment lunar se adreseaza specialistilor in santate mintala care lucreaza cu copii, adolescenti si familii si nu numai, care doresc sa ramana la curent cu evaluarea si terapia copilului, adolescentului si familiei practicate in Romania.

Managementul Cabinetului Individual de Psihologie

Acest curs informativ se adreseaza Psihologilor Clinicieni, Consilierilor Psihologici sau Psihoterapeutilor, indiferent de treapta de practica pe care se afla (T1, T2 sau T3))

Cursuri introductive in tematici specifice legate de terapia copiilor si adolescentilor

1. Terapia pierderii si doliului2. Terapia in situatii de divort