Cursuri de formare profesionala

Terapie prin joc si tehnici expresiv-creative

Webinar gratuit
Evaluarea si terapia prin joc a copiilor si a familiei

Va invit la un webinar gratuit, care va oferi o introducere in teme actuale legate de evaluarea si terapia prin joc a copilului si a familiei. Vom explora concepte introductive prezentare ulterior pe larg in cadrul cursurilor de formare de mai jos. 

Pachet 4 module: cursuri de evaluare si interventie in terapia prin joc a copilului si a familiei

Participarea la aceste cursuri poate fi realizata in mod:

– individual: participi la oricare dintre ele doresti, la alegere

– la pachet: particip la toate, in ordinea prezentata mai jos, pentru ca tematicile sunt legate intre ele, iar fiecare dintre cursuri este structurat ca o completare a celui anterior. 

1. Evaluarea experientiala a relatiei
parinte-copil

Acest curs va explora folosirea clinica a tehnicilor de terapie prin joc si tehnici expresiv-creative pentru a evalua diada parinte-copil, ca baza pentru interventia terapeutica ulterioara in lucrul pe relatiile de familie.

2. Conceptualizarea cazului si planificarea interventiei terapeutice prin joc

Acest curs va expune modalitati concrete in care poate fi conceptualizat un caz de terapie a copilului si familiei prin joc. De asemenea, se va realiza planul de interventie terapeutica pe baza unor fise de lucru specific comceptualizate pentru interventia terapeutica prin joc.

3. Interventii terapeutice prin joc directiv in terapia copilului si a familiei

Acest curs practic va prezenta cateva abordari terapeutice prin joc care folosesc interventii directive, in care terapeutul ghideaza interactiunea cu copilul sau familia, prin tehnici specifice de joc, tehnici expresiv-creative sau altele asemenea.

4. Interventii terapeutice prin joc non-directiv in terapia copilului si a familiei

Acest curs practic va prezenta elemente dintr-o abordare terapeutica prin joc non-directiva, in care terapeutul fomreaza si ghideaza parintii pentru a realiza sesiuni de joaca terapeutica cu copilul. De asemenea, sunt prezentate tehnici specifice de joc non-directiv folosite de terapeut.