Grup de terapie prin joc pentru adulti

 

De unde ideea unui astfel de grup? Cochetez cu ideea unor astfel de grupuri dupa ce am inceput doua formari in Terapia prin Joc (una in tara, in cadrul Asociatiei Romane de Terapie prin Joc si Dramaterapie si una in Canada, in Model Dimendional al Terapiei prin Joc).

De ce Terapie prin Joc?

Joaca este o abilitate cu care ne nastem, pe care o dezvoltam pe masura ce crestem si pe care nu o pierdem niciodata. Cred ca joaca are un puternic rol vindecator, rol pe care in vietile ocupate de Adult il uitam sau pur si simplu il omitem. De asemenea, joaca ne ajuta sa ne reconectam cu  partile Sinelui creatoare, spontane, energice si rebele (parte a Sinelui pe care eu o numesc uneori “Copilul interior”).

Recunoastem prezenta Copilului Interior atunci cand simtim pofta de viata, entuziasm si minunare in a explora (orice)-ca si cum totul este nou, cand ne putem exprima sentimentele si emotiile cu usurinta, cand suntem in contact cu intuitia si instinctele noastre, si, cel mai important, atunci cand ne putem juca. Din joaca vine pofta de viata si creativitatea. Atunci cand Copilul Interior este blocat (pe fondul traumelor din relatiile trecute sau al inhibitiilor venite din educatie), ne este furata spontaneitatea naturala si pofta de viata. In timp, aceste lipsuri pot duce la scaderea energiei, la aparitia unor boli cronice, la aparitia dependentelor sau la deteriorarea relatiilor- in cuplu, in familie, la serviciu. 

De aceea va propun sa experimentati terapia prin joc, unde veti putea lucra terapeutic pe tematici din istoricul propriu sau pe tematici activitate de jocurile sau cadrele de lucru experimentate in cadrul grupului.

Ce puteti obtine in urma participarii?

Unele dintre scopurile terapeutice ale acestor grupuri vor fi:

– reconectarea cu partea Sinelui de “Copil interior” si lucrul terapeutic cu acest aspect al Sinelui

-imbuntatatirea creativitatii;

– stimularea spontaineitatii;

– lucrul cu nevoia de control in relatii, constientizarea acesteia si flexibilizarea ei;

– scaderea nivelului de di-stress dobandit in experientele de zi cu zi;

-activarea/reactivarea amuzamentului si distractiei din noi;

Cum veti lucra la grupuri?

Activitatile vor implica jocuri de grup, drama terapie si actvitati din teatru, activitati creative, joc senzorial, joc corporal, joc de rol, dar si lucru individual. 

Cand/Cum/Cat?

Timp si durata: 5 sesiuni, 1 sesiune pe saptamana, timp de 1.5-2 ore, intre orele 18.00-19.30/20.00 (dupa cele 5 sesiuni, vom decide impreuna daca vom continua grupul sau nu). 

Numar de participanti: minim 8-maxim 10.

Prima sesiune: joi, 4 octombrie 2018 (la prima sesiune putem stabili timpul urmatoarelor sesiuni de comun acord).

Locatia: va fi comunicata dupa inscriere participantilor la grup.

Cost: 80 lei/persoana.

Grupul va fi unul inchis, insemnand ca pe parcusul desfasurarii sesiunilor vor lucra aceeasi participanti, iar acestia isi iau angajamentul de a participa la toate sesiunile. 

Pentru inscrieri, ma puteti contacta aici.