Dimineti de tehnici terapeutice si dezvoltare personala

Tehnici de terapie prin joc si expresiv-creative de folosit in terapia copilului, adolescentului, familiei

In rolul meu de formator si supervizor am adesea contact cu profesionisti in sanatate mintala care lucreaza cu copiii, adolescenti si familiile acestora, dar si adulti. Din acest rol mi se solicita adesea sa sustin formarea profesionala a acestora si implicit dezvoltarea lor personala. De aceea, am gasit aceasta formula prin care sa ofer un spatiu colegilor mei de breasla pentru a-si continua formarea profesionala si dezvoltarea personala, prin realizarea unor sesiuni de grup de lucru cu tehnici terapeutice specifice lucrului cu copii, adolescenti si familii, aplicate initial pe ei insisi. 

Cred cu putere ca atunci cand dorim sa lucram o tehnica terapeutica in practicile noastre clinice, cu clientii nostri, este nevoie sa fi experimentat noi in mod direct cel putin o data aceasta tehnica, inainte de a o aplica pe alta persoana, cu atat mai mult pe un client. De aceea, poate fi o ocazie extraordinara sa testezi “pe tine” tehnici despre care ai citit sau pe care le-ai asistat in alte situatii de formare profesionala, ca ulterior sa le poti duce in lucrul cu clientii tai. 

Asa ca te invit la aceste intalniri bi-lunare

In cadrul acestor intalniri de formare profesionala continua si dezvoltare personala, vei obtine urmatoarele: 

– Vei experimenta in mod direct, aplicand pe tine, tehnici de terapie prin joc si tehnici expresiv-creative, din abordari terapeutice diverse 

– Vei asista la sesiuni de terapie unu la unu, online, realizate de mine cu participantii din grup, in care voi exemplifica folosirea acestor tehnici

– Vei intelege conceptualizarea si folosirea acestor tehnici in lucrul cu copii, adolescenti, familiile lor si chiar adulti

– Vei primi informatii despre o tehnica aditionala prezentata in grup de catre un alt specialist in sanatate mintala, specializat in terapia copiilor, adolescentilor sau familiei, INVITAT in cadrul acestor sesiuni

Tehnicile terapeutice explorate

O parte dintre tehnicile explorate in cadrul sesiunilor vor fi urmatoarele:

tehnica jocului simbolic cofacilitat

tehnica jocului non-directiv

tehnica jocului “murdar”/senzorial/messyplay

tehnici de mindfulness

tehnica desenului terapeutic

tehnica picturii

tehnica modelajului

tehnica folosirii cutiilor speciale

tehnici somato-terapeutice

tehnica laditei cu nisip

tehnica cardurilor terapeutice

tehnica imageriei ghidate

tehnica povestii terapeutice

Daca vor exista solicitari, voi aborda si alte tehnici specifice terapiei prin joc si abordarilor expresiv-creative.

Fiecare sesiune va avea ca tema explorarea terapeutica cu ajutorul unei singure tehnici. Aceasta tehnica specifica va fi anuntata din timp, in cadrul fiecarui eveniment. 

Cine poate participa?

Orice specialist in sanatate mintala care lucreaza cu copii, adolescenti, familii sau adulti, care poate avea urmatoarele specializari si nu numai:

psihoterapeuti (indiferent de abordare)

psihologi clinicieni

consilieri psihologici

consilieri scolari

psihopedagogi

logopezi

analisti comportamentali

Cand?

Unde?

Cost?

CAND: Sesiunile vor avea loc in ziua de miercuri, o data la doua saptamani. 
Fiecare sesiune dureaza 2 ore, fara pauza, intre orele 10.00-12.00
UNDE: Sesiunile vor avea loc online, pe platforma ZOOM. Vei primi un link de participarea dupa confirmarea primita de la mine, pe email.
CAT:  80 lei pe sesiune. Plata se face in avans, cu o saptamana inainte de fiecare sesiune.

Cum ma inscriu?

Trimite un email de inscriere la inscrieri@psihologandreeaneagu.com, cu urmatoarele informatii: Inscriere“Dimineti de tehnici terapeutice si DP”, nume si prenume, adresa de email numar de telefon si specializarea profesionala. 

Vei primi un email de confirmare de la mine, cu informatiile de plata. Inscrierea iti va fi confirmata dupa realizarea platii si vei primi factura ulterior. 

Cum pot participa ca specialist invitat?

Specialistii in sanatate mintala care au cel putin 5 ani de experienta in lucrul cu copii, adolescentii si familiile acestora sunt invitati sa mi se alature in cadrul acestui eveniment. Doresc sa promovez colegi de breasla care lucreaza clinic cu aceste tipuri de tehnici, le aplica in mod evidence-based si ajuta clientii lor sa depaseasca probleme clinice sau non-clinice cu succes. 

Rolul specialistului invitat va fi acela de a prezenta, in cadrul sesiunii, o tehnica terapeutica, dintr-o categorie specifica stabilita anterior de mine, pe care a folosit-o cu succes in practica clinica privata. 

Pentru detalii despre conditiile colaborarii si alte aspecte, va rog sa trimiteti un email de inscriere la inscrieri@psihologandreeaneagu.com, cu urmatoarele informatii: Colaborare “Dimineti de tehnici terapeutice si DP”, nume si prenume, specializarea profesionala si nivelul de experienta (mediu:5 ani, avansat:8-10 ani). 

Cine va facilita sesiunile?

Andreea Neagu

Andreea Neagu este psiholog clinican și psihoterapeut integrativ specialist, formator și supervizor în ambele specialități. Are competențe în evaluarea psihologica și psihoterapia copiilor, adolescenților și a familiei, a adulților, dar și în formare și supervizare profesională a specialiștilor în sănătate mintală.
Are specializări naționale și internaționale multiple în terapie prin joc, terapie de familie, dramaterapie și terapia adultului. 
Lucrează în practica privată și în colaborări cu diverse instituții. Alaturi de echipa ei, a infiintat Centrul Terapeutic RISE, axat pe interventii moderne de terapie pentru copii, adolescenti si famiile lor, fiind unul dintre putinele locuri din tara unde se folosesc metode terapeutice internationale adaptate nevoilor clientilor mici sau mari.

Mai multe informatii despre formarile si acreditarile ei gasiti aici.

 
 

Alaturi de un specialist in sanatate mintala INVITAT