CURSURI ONLINE

Pachet 5 module de BAZĂ și 2 module de aprofundare: cursuri de evaluare și intervenție în terapia prin joc a copilului și a familiei

Participarea la aceste cursuri poate fi realizata în mod:

INDIVIDUAL: participi la oricare dintre ele dorești, la alegere

LA PACHET: participi la toate, în ordinea prezentată mai jos, pentru că tematicile sunt legate între ele, iar fiecare dintre cursuri este structurat ca o completare a celui anterior. 

Cursurile vor fi reluate începând din luna mai 2024

Datele cursurilor sunt următoarele:

CURS 1: 18-19 mai 2024

CURS 2: 8-9 iunie 2024

CURS 3: 27-28 iulie 2024

CURS 4: 28-29 sept 2024

CURS 5: 19-20 oct 2024

CURS 6: 16-17 nov 2024

CURS 7: 7-8 dec 2024

 Dacă participi la toate cele 7 cursuri, beneficiezi de 10% reducere.

Dacă aduci cu tine încă 5 colegi de profesie și vă înscrieți in grup, beneficiați împreună de 15% reducere. 

1. Evaluarea experiențială a relației
părinte-copil

Acest curs online va explora folosirea clinică a tehnicilor de terapie prin joc și tehnici expresiv-creative pentru a evalua diada părinte-copil, ca bază pentru intervenția terapeutică ulterioară în lucrul pe relațile de familie.

2. Consiliere parentală

Acest curs online va explora un model structurat de evaluare clinică și intervenție terapeutică în lucrul cu părinții.

3.Conceptualizarea cazului și planificarea intervenției terapeutice prin joc

Acest curs online va expune modalități concrete în care poate fi conceptualizat un caz de terapie a copilului și familiei prin joc. De asemenea, se va realiza planul de intervenție terapeutică pe baza unor fișe de lucru specific conceptualizate pentru intervenția terapeutică prin joc.

4. Intervenții terapeutice prin joc directiv în terapia copilului și a familiei

Acest curs online practic va prezenta câteva abordări terapeutice prin joc care folosesc intervenții directive, în care terapeutul ghidează interacțiunea cu copilul sau familia, prin tehnici specifice de joc, tehnici expresiv-creative sau altele asemenea.

5. Intervenții terapeutice prin joc non-directiv în terapia copilului și a familiei

Acest online curs practic va prezenta elemente dintr-o abordare terapeutică prin joc non-directivă, în care terapeutul formează și ghidează părinții pentru a realiza sesiuni de joacă terapeutică cu copilul. De asemenea, sunt prezentate tehnici specifice de joc non-directiv folosite de terapeut.

6. Tehnici de autoreglare în terapia copiilor și a familiei

Acest curs online practic va prezenta o abordare terapeutică psihoeducațională de înțelegere și folosire a teoriei autoreglării psihologice somatice, emoționale, cognitive, comportamentale și relaționale, în lucrul cu copiii școlari și preadolescenți, dar și cu familiile acestora. Modelul are la bază folosirea unui program de recunoaștere a emoțiilor și autoreglare a acestora, folosind tehnici expresiv-creative și de terapie prin joc.

7. Trauma de dezvoltare la copii- evaluare și intervenție terapeutică

Acest curs online practic va prezenta elemente de evaluare clinică și intervenție psihoterapeutică pentru copiii care au trăit traume de dezvoltare. Vom explora împreună acest concept clinic nou și modul în care se reflectă în cazuistica clinică din practică, pentru a folosi ulterior intervenții terapeutice potrivite acestei arii clinice de probleme ale copilăriei.

Webinar gratuit
Evaluarea și terapia prin joc a copiilor și a familie

Te invit la un webinar gratuit, care îțî oferi o introducere în teme actuale legate de evaluarea și terapia prin joc a copilului și a familiei. 

Vom explora concepte introductive prezentare ulterior pe larg în cadrul cursurilor de formare de mai sus.