Consiliere parentală

Cursul de consiliere parentală a apărut ca o necesitate pe piața românească a intervențiilor terapeutice, acest tip de intervenție, fiind, din punctul meu de vedere, obligatoriu, atunci când lucrăm în orice format cu copiii, adolescenții sau în formula de familie. 

Suportul psihologic al părinților reprezintă baza unei intervenții de succes în terapia copiilor, deoarece părintele este principalul factor de schimbare în procesul terapeutic și nu copilul. 

Astfel, pornind de la cazuistica mea clinică, dar având la bază și resurse teoretice din literatura internațională, își propun un model nou de a abordă cazurile terapeutice, prin a-i tranforma pe părinți în membrii ai echipei terapeutice. Vei găsi în cadrul cursului un model structurat de evaluare psihologică a parinților, de intervenție terapeutică cu aceștia, dar și resurse specifice de conceptualizare a cazurilor.

Cine poate participa la curs?

Acest curs este dedicat oricarui specialist in sanatate mintala care lucreaza cu copii si familiile lor, care doreste sa-si imbunatateasca modalitatile de evaluare si ulterior interventie terapeutica în lucrul cu părinții. Acesti specialisti pot fi:

– psihoterapeuti sau consilieri psihologici (indiferent de orientarea terapeutica)

– psihologi clinicieni

-consilieri scolari

– terapeuti prin joc sau prin arte

– psihopedagogi

– analisti comportamentali

– oricare alti specialisti in interventiile terapeutice cu copiii si parintii acestora

Ce vei obține de la acest curs?

Cursul este unul aplicativ, in care vei obține urmatoarele:

 1. Vei invata despre stabilirea cadrului terapeutic înca de la inceput și comunicarea acestuia catre părinte

 2. Vei descoperi un model clar de structurare a evaluarii și intervenției terapeutice cu copilul și implicarea părintelui în fiecare etapă

 3. Vei învăța metode de evaluare a părintelui, ca instrument util pre intervenție terapeutică

 4. Vei descoperi stilurile parentale și vei învăța să lucrezi cu un chestionar de evaluare a acestora

 5. Vei descoperi tehnici specifice de intervenție în consilierea parentală în 3 situații:  (1)atunci când lucrezi doar cu părinții, (2)atunci când lucrezi cu părinții în paralel cu terapia copilului sau (3)atunci când lucrezi cu părinții în paralel cu terapia relației de atașament sau terapia familiei

 6. Vei înțelege tehnicile propuse pe  baza unor studii de caz video

 7. Vei aplica tehnicile propuse în cadrul unor cadre de lucru, de tip supervizare

 8. Vei intelege si folosi instrumente specifice de evaluare: model de interviu clinic, fișă de conceptualizare și planificare a ședinței de consiliere parentală, chestionare de evaluare a stilului parental, listă de tehnici terapeutice specifice. 

In urma cursului, vei primi o serie de materiale clinice realizate sau adaptate de mine din practica proprie si din literatura  de specialitate internationala: 

 • Prezentare curs format PDF

 • Model de interviu clinic cu părintele 

 • Fișă de conceptualizare și planificare a ședinței de consiliere parentală

 • Chestionare de evaluare a stilului parental

 • Listă de tehnici terapeutice specifice

În urma cursului veti primi diploma de participare! Cursul nu are credite COPSI. 

 

Manualul de curs este opțional și se achiziționează separat.
Îl vei primi în format hârtie cu o săptămână înainte de curs.

Cum va avea loc învățarea?

Pentru ca terapia prin joc cu copiii și părinții acestora este o modalitate practică, care implică multă interacțiune, metodele de conceptualizare și planificare a procesului terapeutic prin joc prezentate în curs sunt practice. De aceea, cursul ramane în ton cu ceea ce este predat, asa ca vei invata prin metode teoretice si practice:

 • Predare teoretică

 • Vizualizare si analizare studii de caz video

 • Asistare la supervizare pe cazuri specifice de lucru cu părinți

 • Învățare practica: lucru in echipa, joc de rol, completare de fise, tehnici expresiv-creative

 • Feedback direct

Când?

Unde?

Cost?

CÂND: Cursul va avea loc pe: 
8-9 iunie 2024.
Sambată: orele 10.00-17.00
Duminică: orele 10.00-14.00
 
UNDE: Cursul va avea loc online, pe platforma ZOOM. Vei primi un link de participarea după confirmarea primită de la mine, pe email.

CÂT:Preț curs-500 lei

        Preț manual curs-100 lei 

Plata se face în avans, cu maxim o săptămână înainte de curs, pe baza contractului de prestări servicii semnat.
PARTICIPANȚI: numărul de participanți este limitat. Pot participa maxim 30 persoane

Cum mă înscriu?

Trimite un email de înscriere la inscrieri@psihologandreeaneagu.com, cu următoarele informații: nume curs, nume și prenume, adresa de email, număr de telefon și specializarea profesională. 

Vei primi un email de confirmare de la mine, cu informațiile de plată. Inscrierea îți va fi confirmată după realizarea plății și vei primi factura ulterior.

Cine va facilita cursul?

Andreea Abe Neagu

Andreea Abe Neagu este specialist în sănătate mintală, supraspecializată în evaluare și intervenție terapeutică cu copii, adolescenți, familii, părinti, dar și cu adulți. 


Are specializări naționale și internaționale multiple în psihologie clinică, psihoterapie integrativă, terapie prin joc, terapie de familie, dramaterapie și terapia adultului. De asemenea, este supervizor, formator și speaker în toate aceste specializari. 


Lucrează în practica privată și în colaborări cu diverse instituții și are o prezență activă în mediile de informare online. 

Mai multe informații despre formările și acreditările ei găsești aici.