Atuni cand evaluam clinic si lucram psihoterapeutic cu copiii, adolescentii si famiile acestora, o parte dintre solicitarile acestor servicii de suport au la baza problemele copiilor legate de autoreglare emotionala. Adultii din vietile copiilor sustin ca acestia: “nu stiu sa spuna ce simt”, “nu isi controleaza emotiile”, “sunt implusivi”, “au comportamente agresive”, “au crize de furie”, “plang fara motiv sau nu plang deloc”, “se comporta diferit si nu ma mai inteleg cu el/ea” si tot asa.
 Astfel, in spatele unor astfel de replici, vedem de fapt dificultati si uneori tulburari emotionale ale copiilor, care au nevoie sa fie adresate prin cresterea abilitatilor de autoreglare emotionala. Iar aceste abilitati implica dezvoltarea unor arii complexe ale functionalitatii psihice umane, cum sunt acelea care tin de inteligenta emotionala si inteligenta sociala.  
Pentru a putea sustine copiii, adolescentii si famiiile lor in identificarea si dezvoltarea acestor abilitati de autoreglare emotionala, esentiale in dezvoltarea sanatatii mintale, este nevoie ca specialistii in sanatate mintala sa cunoasca noile teorii despre procesele de dezvoltare si autoreglare emotionala, neurostiinta emotiilor si a comportamentului aparut pe baza acestora si modele de interventie terapeutica validate stiintfic. 
Asa a aparut acest curs, bazat pe un model concret de interventie terapeutica folosit si adaptat de mine, in practica clinica cu copii si adolescentii. Este un model coerent, structurat, pe baza caruia am scris si prima mea carte “Tehnici de autoreglare in lucrul terapeutic cu copiii si famiile lor” (urmeaza in curand lansarea cartii). 

Cine poate participa la curs?

Acest curs este dedicat oricarui specialist in sanatate mintala care lucreaza cu copii si familiile lor si face interventie terapeutica,  care doreste sa-si imbunatateasca modalitatile de evaluare si ulterior interventie terapeutica cu aceasta categorie de clienti. Acesti specialisti pot fi: 

– psihoterapeuti sau consilieri psihologici (indiferent de orientarea terapeutica) 

– psihologi clinicieni

-consilieri scolari

– terapeuti prin joc sau prin arte

– psihopedagogi

– analisti comportamentali

– oricare alti specialisti in interventiile terapeutice cu copiii si parintii acestora

Ce vei obtine de la acest curs?

Cursul este unul aplicativ, in care vei obtine urmatoarele:
  1. Vei invata despre ceea ce înseamnă evaluarea experientiala a copilului sau a familiei, prin metode de joc si metode expresiv-creative versus evaluare clinica standardizata
  2. Vei descoperi cele mai noi teorii legate de parentaj si aplicabilitatea acestora in relația părinte-copil
  3. Vei invata si experimenta o metoda de evaluare clinica experientiala bazata pe aceste teorii
  4. Vei intelege si aplica in mod practic aceasta metoda de evaluare experientiala pe studii de caz video
  5. Vei intelege si folosi instrumente specifice de evaluare: model de interviu clinic, fisa de observatie, fisa de interpretare a rezultatelor si feeback. 
 
In urma cursului, vei primi o serie de materiale clinice realizate sau adaptate de mine din practica proprie si din literatura  de specialitate internationala: 
  • Manual de curs
  • BONUS; Participantii la curs vor primi gratuit o copie a cartii scrise de Andreea Neagu. Detalii despre carte aici.