Terapia prin joc a copilului, adolescentului sau a familiei are doua directii: poate avea loc in mod directiv sau non-directiv. Fiecare directie are o umbrela intreaga de abordari terapeutice, cu specificitati de a evalua si a vedea clinic problematicile psihologice ale clientului.  

In cadrul acestui curs vom descoperi impreuna ce inseamna terapia prin joc non-directiva sau centrata pe copil, care sunt principalele abordari non-directive, caror categorii de clienti se potrivesc si cum o putem aplica . De asemenea, vom explora in profunzime o abordare terapeutica prin joc non-directiv, in care se lucreaza in principal cu parintii copiilor, numita Terapie Filiala. Ulterior veti puteti aduce in practica voastra clinica aceasta abordari. 

Cine poate participa la curs?

Acest curs este dedicat oricarui specialist in sanatate mintala care lucreaza cu copii si familiile lor, care doreste sa-si imbunatateasca modalitatile de interventie terapeutica prin joc non-directiv cu aceasta categorie de clienti. Acesti specialisti pot fi: 

– psihoterapeuti (indiferent de orientarea terapeutica)

– psihologi clinicieni 

– consilieri scolari

– terapeuti prin joc sau prin arte

– psihopedagogi

– analisti comportamentali

– oricare alti specialisti in interventiile terapeutice cu copiii si parintii acestora

Ce vei obtine de la acest curs?

Cursul este unul aplicativ, in care vei obtine urmatoarele:
  1. Vei intelege ce inseamna terapia prin joc non-directiva sau centrata pe copil
  2. Vei invata despre principalele abordari terapeutice prin joc non-directive din lume 
  3. Vei aprofunda unul dintre abordarile terapeutice prin joc non-directiv, centrat indeosebi pe lucrul cu parintele. Vei stii sa ajuti parintii sa faca joc terapeutic cu copiii lor.
  4. Vei invata despre categoriile de clienti carora li se potrivesc aceste abordari non-directive
  5. Vei experimenta tehnici concrete de terapie prin joc non-directiva si cum sa le aplici terapeutic
  6. Vei invata sa lucrezi cu niste  instrumente concrete de evaluare a factorilor individuali ai copilului, dar si ai terapeutului, la începutul procesului terapeutic, care pot fi folosite si revizuite pe întreg parcursul acestui proces.
  7. Vei identifica stilul tau terapeutic si modul in care influenteaza lucrul cu viitorii clienti. 
 
In urma cursului, vei primi o serie de materiale clinice realizate sau adaptate de mine din practica proprie si din literatura  de specialitate internationala: 
  • Manual de curs
  • Fise de pregatire si evaluare a sesiunilor cu parintii si copiii lor 
  • Lista de materiale specifice necesare acestui tip de interventie
  • Infografice 

Cum va avea loc invatarea?

Pentru ca terapia prin joc cu copiii, parintii acestora sau familiile este o modalitate practica, care implica multa interactiune, metodele de cunoastere si aplicare a modelelor terapeutice de joc non-directiv vor fi asemenea. De aceea, cursul ramane in ton cu ceea ce este predat, asa ca vei invata prin metode teoretice si practice:
  1.      Predare teoretica 
  2. Vizualizare si analizare studii de caz vido
  3. Învățare practica: lucru in echipa, joc de rol, jocuri non-directive, completare de fise, tehnici expresiv-creative
  4. Feedback direct

Cand si unde?

UNDE: Cursul va avea loc online, pe platforma ZOOM. Vei primi un link de participarea dupa confirmarea primita de la mine, pe email.
CAND: Cursul va avea loc pe data de 20-21 noiembrie 2021. Sambata, 20 noiembrie, intre orele 10.00-16.00 si duminica, 21 noiembrie, intre orele 10.00-14.00
CAT: Pret Early Bird- 350 leipentru inscrierile realizate pana la data de 1 noiembrie 2021 (inclusiv).  
            Pret intreg- 450 lei. Inscrierile se inchid pe data de 15 noiembrie 2021.
PARTICIPANTI: numarul de participanti este limitat. Pot participa maxim 20 persoane.

Cum ma inscriu?

Trimite un email de inscriere la inscrieri@psihologandreeaneagu.com, cu urmatoarele informatii: nume curs, nume si prenume, adresa de email, numar de telefon si specializarea profesionala. 

Vei primi un email de confirmare de la mine, cu informatiile de plata. Inscrierea iti va fi confirmata dupa realizarea platii si vei primi factura/chitanta ulterior

Cine va facilita cursul?

Andreea Neagu

Andreea Neagu este psiholog clinican și psihoterapeut integrativ specialist, formator și supervizor în ambele specialități. Are competențe în evaluarea psihologica și psihoterapia copiilor, adolescenților și a familiei, a adulților, dar și în formare și supervizare profesională a specialiștilor în sănătate mintală.
Are specializări naționale și internaționale multiple în terapie prin joc, terapie de familie, dramaterapie și terapia adultului. 
Lucrează în practica privată și în colaborări cu diverse instituții. Alaturi de echipa ei, a infiintat Centrul Terapeutic RISE, axat pe interventii moderne de terapie pentru copii, adolescenti si famiile lor, fiind unul dintre putinele locuri din tara unde se folosesc metode terapeutice internationale adaptate nevoilor clientilor mici sau mari.

Mai multe informatii despre formarile si acreditarile ei gasiti aici.
 
 

Testimoniale

'Îți mulțumesc, Andreea, pentru valoroasele informații aduse cu atât de multă deschidere și cunoaștere. Cursul mi s-a părut foarte fain, abordarea nondirectiva este una care imi place, tot ce ai adus in curs este valoros și extrem de util in a da si mai multă încredere intervenției centrate pe copil, pe nevoile și resursele lui.'
Adriana
Psihoterapeut Sistemic de Familie
'Desi pana acum am folosit 100% metode directive de terapie, m-ai facut nu doar curioasa, ci si entuziasmata sa folosesc jocul non-directiv. Cu alte cuvinte: m-ai convins! :)) Si mi-ai dat si toate resursele de care am nevoie in acest moment pentru a incepe. Multumesc!'
Ioana
Psihoterapeut