Interventii terapeutice prin joc non-directiv in terapia copilului si a familiei

Terapia prin joc a copilului, adolescentului sau a familiei are doua directii: poate avea loc in mod directiv sau non-directiv. Fiecare directie are o umbrela intreaga de abordari terapeutice, cu specificitati de a evalua si a vedea clinic problematicile psihologice ale clientului.  

In cadrul acestui curs vom descoperi impreuna ce inseamna terapia prin joc non-directiva sau centrata pe copil, care sunt principalele abordari non-directive, caror categorii de clienti se potrivesc. De asemenea, vom explora in profunzime o abordare terapeutica prin joc non-directiv, in care se lucreaza in principal cu parintii copiilor. Ulterior veti puteti aduce in practica voastra clinica aceasta abordare. 

Cine poate participa la curs?

Acest curs este dedicat oricarui specialist in sanatate mintala care lucreaza cu copii si familiile lor, care doreste sa-si imbunatateasca modalitatile de interventie terapeutica prin joc non-directiv cu aceasta categorie de clienti. Acesti specialisti pot fi: 

– psihoterapeuti (indiferent de orientarea terapeutica)

– psihologi clinicieni

– terapeuti prin joc sau prin arte

– psihopedagogi

– analisti comportamentali

– oricare alti specialisti in interventiile terapeutice cu copiii si parintii acestora

Ce vei obtine de la acest curs?

Cursul este unul aplicativ, in care vei obtine urmatoarele:
 1. Vei intelege ce inseamna terapia prin joc non-directiva sau centrata pe copil
 2. Vei invata despre principalele abordari terapeutice prin joc non-directive din lume 
 3. Vei aprofunda unul dintre abordarile terapeutice prin joc non-directiv, centrat indeosebi pe lucrul cu parintele. Vei stii sa ajuti parintii sa faca joc terapeutic cu copiii lor.
 4. Vei invata despre categoriile de clienti carora li se potrivesc aceste abordari non-directive
 5. Vei experimenta tehnici concrete de terapie prin joc non-directiva si cum sa le aplici terapeutic
 6. Vei invata sa lucrezi cu niste  instrumente concrete de evaluare a factorilor individuali ai copilului, dar si ai terapeutului, la începutul procesului terapeutic, care pot fi folosite si revizuite pe întreg parcursul acestui proces.
 7. Vei identifica stilul tau terapeutic si modul in care influenteaza lucrul cu viitorii clienti. 
 
In urma cursului, vei primi o serie de materiale clinice realizate sau adaptate de mine din practica proprie si din literatura  de specialitate internationala: 
 • Manual de curs
 • Fise de pregatire si evaluare a sesiunilor cu parintii si copiii lor 
 • Lista de materiale specifice necesare acestui tip de interventie
 • Infografice 

Cum va avea loc invatarea?

Pentru ca terapia prin joc cu copiii, parintii acestora sau familiile este o modalitate practica, care implica multa interactiune, metodele de cunoastere si aplicare a modelelor terapeutice de joc non-directiv vor fi asemenea. De aceea, cursul ramane in ton cu ceea ce este predat, asa ca vei invata prin metode teoretice si practice:
 1.      Predare teoretica 
 2. Vizualizare si analizare studii de caz vido
 3. Învățare practica: lucru in echipa, joc de rol, jocuri non-directive, completare de fise, tehnici expresiv-creative
 4. Feedback direct

Cand si unde?

UNDE: Cursul va avea loc online, pe platforma ZOOM. Vei primi un link de participarea dupa confirmarea primita de la mine, pe email.
CAND: Cursul va avea loc pe data de 27-28 martie. Sambata,27 martie, intre orele 10.00-17.00 si duminica, 28 martie, intre orele 10.00-15.00
CAT: Cursul costa 300 lei. Primesti 10% reducere daca te inscrii la toate cele 4 cursuri din pachet. Detalii aici. 
PARTICIPANTI: numarul de participanti este limitat. Pot participa maxim 10 persoane. 

Cum ma inscriu?

Dupa completarea formularului de inscriere, vei primi un email de confirmare de la mine, cu informatiile de plata. Inscrierea iti va fi confirmata dupa realizarea platii si vei primi factura/chitanta ulterior. 

Cine va facilita cursul?

Andreea Neagu

Andreea Neagu este psiholog clinican si psihoterapeut integrativ specialist, formator si supervizor. Are competente in evaluarea si psihoterapia copiilor, adolescentilor si a familiei, a adultilor, dar si in formare si supervizare profesionala a specialistilor in sanatate mentala.
Are specializari nationale si internationale multiple in terapie prin joc, terapie de familie, dramaterapie si terapia adultului. 
Lucreaza in practica privata si in colaborari cu diverse institutii ca psiholog clinician, psihoterapeut integrativ, terapeut prin joc, formator si supervizor, dar ca specialist in invatare sociala si emotionala. Este un clinician axat pe folosirea interventiilor terapeutice evidence-based moderne, de aceea cauta tot timpul sa-si imbunatateasca practica, iar jocul este principala metoda folosita, indiferent de varsta clientilor ei.
Mai multe informatii despre formarile si acreditarile ei gasiti aici.