Interventii terapeutice prin joc directiv in terapia copilului si a familiei

Terapia prin joc a copilului, adolescentului sau a familiei are doua directii: poate avea loc in mod directiv sau non-directiv. Fiecare directie are o umbrela intreaga de abordari terapeutice, cu specificitati de a evalua si a vedea clinic problematicile psihologice ale clientului.  

In cadrul acestui curs vom descoperi impreuna ce inseamna terapia prin joc directiva, care sunt principalele abordari directive, caror categorii de clienti se potriveste. De asemenea, vom explora in profunzime doua dintre aceste abordari, pentru ca ulterior sa le puteti aduce in practica voastra clinica. 

Cine poate participa la curs?

Acest curs este dedicat oricarui specialist in sanatate mintala care lucreaza cu copii si familiile lor, care doreste sa-si imbunatateasca modalitatile de interventie terapeutica prin joc directiv cu aceasta categorie de clienti. Acesti specialisti pot fi: 

– psihoterapeuti (indiferent de orientarea terapeutica)

– psihologi clinicieni

– terapeuti prin joc sau prin arte

– psihopedagogi

– analisti comportamentali

– oricare alti specialisti in interventiile terapeutice cu copiii si parintii acestora

Ce vei obtine de la acest curs?

Cursul este unul aplicativ, in care vei obtine urmatoarele:
 1. Vei intelege ce inseamna tarapia prin joc directiva  
 2. Vei invata despre principalele abordari terapeutice prin joc directive din lume 
 3. Vei aprofunda doua dintre abordarile terapeutice prin joc directiv pentru lucrul cu copiii si familiile
 4. Vei invata despre categoriile de clienti carora li se potrivesc aceste abordari directive
 5. Vei experimenta tehnici concrete de terapie prin joc directiva si cum sa le aplici terapeutic
 6. Vei invata sa lucrezi cu niste  instrumente concrete de evaluare a factorilor individuali ai copilului, dar si ai terapeutului, la începutul procesului terapeutic, care pot fi folosite si revizuite pe întreg parcursul acestui proces.
 7. Vei identifica stilul tau terapeutic si modul in care influenteaza lucrul cu viitorii clienti. 
 
In urma cursului, vei primi o serie de materiale clinice realizate sau adaptate de mine din practica proprie si din literatura  de specialitate internationala: 
 • Manual de curs
 • Fisa de conceptualizare a cazului
 • Infografice 

Cum va avea loc invatarea?

Pentru ca terapia prin joc cu copiii, parintii acestora sau familiile este o modalitate practica, care implica multa interactiune, metodele de cunoastere si aplicare a modelelor terapeutice de joc directiv vor fi asemenea. De aceea, cursul ramane in ton cu ceea ce este predat, asa ca vei invata prin metode teoretice si practice:
 1.      Predare teoretica 
 2. Vizualizare si analizare studii de caz vido
 3. Învățare practica: lucru in echipa, joc de rol, jocuri directive, completare de fise, tehnici expresiv-creative
 4. Feedback direct

Cand si unde?

UNDE: Cursul va avea loc online, pe platforma ZOOM. Vei primi un link de participarea dupa confirmarea primita de la mine, pe email.
CAND: Cursul va avea loc pe data de 13-14 martie. Sambata,13 martie, intre orele 10.00-17.00 si duminica,  14 martie, intre orele 10.00-15.00
CAT: Cursul costa 300 lei. Primesti 10% reducere daca te inscrii la toate cele 4 cursuri din pachet. Detalii aici. 
PARTICIPANTI: numarul de participanti este limitat. Pot participa maxim 10 persoane. 

Cum ma inscriu?

Dupa completarea formularului de inscriere, vei primi un email de confirmare de la mine, cu informatiile de plata. Inscrierea iti va fi confirmata dupa realizarea platii si vei primi factura/chitanta ulterior. 

Cine va facilita cursul?

Andreea Neagu

Andreea Neagu este psiholog clinican si psihoterapeut integrativ specialist, formator si supervizor. Are competente in evaluarea si psihoterapia copiilor, adolescentilor si a familiei, a adultilor, dar si in formare si supervizare profesionala a specialistilor in sanatate mentala.
Are specializari nationale si internationale multiple in terapie prin joc, terapie de familie, dramaterapie si terapia adultului. 
Lucreaza in practica privata si in colaborari cu diverse institutii ca psiholog clinician, psihoterapeut integrativ, terapeut prin joc, formator si supervizor, dar ca specialist in invatare sociala si emotionala. Este un clinician axat pe folosirea interventiilor terapeutice evidence-based moderne, de aceea cauta tot timpul sa-si imbunatateasca practica, iar jocul este principala metoda folosita, indiferent de varsta clientilor ei.
Mai multe informatii despre formarile si acreditarile ei gasiti aici.