Dragă adolescent/ă,
Dacă in viața de zi cu zi…
Îți blochezi emoțiile? Nu vrei sa le arăți altora cum te simți cu adevărat? Crezi ca vei pierde controlul asupra imaginii tale
daca ceilalți văd emoțiile tale reale? Sau mergi in cealaltă extrema, in care ești copleșit/ă de emoții, nu le poți gestiona?
Lucrul in grup te va ajuta să…
1. Îți crești abilitățile de conștientizare si exprimare emoțională: recunoașterea siexprimarea emoțiilor intense, cum ar fi furie sau frica, dar si a emoțiilor ascunse, cum ar fi neputință, nesiguranță, auto-reglarea emoțiilor-abilitatea de a creste sau scade intensitatea emoțiilor tale.
Dacă in viața de zi cu zi…
Nu știi cine ești, cine vei deveni? Te simți confuz/ă in legătura cu imaginea ta de sine? Te poți vedea pe tine si pe alții
in mod detașat, fără sa te judeci sau sa te critici permanent sau te raportezi doar la părerea celor din jur? Te lași ușor influențat/ă de ceea ce spun/fac ceilalți?
Lucrul in grup te va ajuta să…
2. Îți dezvolți sinelui reflectiv, analitic: capacitatea de gândi rațional, îndeosebi in momentele de copleșire emoțională, de a găsi opțiuni si de a face propriile alegeri in situații grele, dincolo de părerile si sugestiile celor din jur. De asemenea, te vei cunoaște mai bine, fiind capabil/ă sa te observi din exterior
Dacă in viața de zi cu zi…
Joci niște roluri in viața ta, care nu ti se potrivesc? Te porți intr-un anumit mod acasă si in alt mod la școală sau in
grupul de prieteni? Sau iți este greu sa relaționezi cu cei de vârsta ta, pentru ca nu știi cum si ce sa faci in grupuri?
Lucrul in grup te va ajuta să…
3. Experimentezi roluri dramatice: jocuri de grup, jocuri de rol si practicarea de tipologii sociale, prin intermediul unor personaje din piese de teatru/filme/povesti, care vor ajuta la clarificarea si flexibilizarea identității tale, la descoperirea unor noi părți din tine, dar si a unor moduri noi de relaționare.
Dacă in viața de zi cu zi…
Ești singuratic/ă, deși ti-ai dori sa petreci mai mult timp cu alții? Te simți izolat/ă in grupul tău de prieteni sau colegi?
Lucrul in grup te va ajuta să…
4. Îți crești abilitățile de relaționare si să experimentezi noi forme de interacțiune socială: a fi intr-un grup de oameni cu care te simți in siguranță, protejat, unde critica nu exista, te va ajuta sa descoperi părți din tine care sunt de obicei ascunse.
Ce este Dramaterapia?
Este o abordare terapeutica de lucrul individual sau cu grupurile, in care sunt folosite elemente din teatru si drama, pentru obținerea schimbării si creșterii psihologice, dar si a procesării si vindecării experiențelor dificile sau traumatice din prezent sau trecut.
Cine va sustine grupul terapeutic?
Facilitatorii grupului sunt Andreea Neagu si Adriana Mitu
Andreea Neagu este psiholog clinician, psihoterapeut si formator in terapie. Lucrează cu copii si adolescenți de peste 10 ani, atât in practica privata, cat si in instituții, cum sunt școlile sau diferite asociații, prin metode expresiv-creative, joc si dramaterapie, teatru si improvizație (mai multe despre ea aici)
Adriana Mitu este psiholog clinician, terapeut prin joc si trainer. Lucreaza cu copii si adolescenti in diferite forme, sustine cursuri de dezvoltare emotionala, public speaking si anteprenoriat. Este autor de povesti terapeutice si trainer de parinti. (mai multe despre ea aici)
Cum ma inscriu?
Înainte de începerea grupului de terapie, fiecare adolescent, împreună cu unul sau ambii părinți, se vor întâlni cu una dintre terapeute, pentru o ședință de intercunoastere, unde vom discuta despre motivația de a participa la grup, nevoile si dificultățile din prezent ale adolescentului/adolescentei. De asemenea, vom stabili obiectivele terapeutice (ce iți dorești sa obții după participarea la acest grup terapeutic) si vom lua acordul in scris pentru participarea la grup, din partea părinților.
Condiții de participare
Este important ca adolescentul/adolescenta sa își dorească sa participe la acest grup, sa își dorească sa experimenteze cu tehnici creative de teatru, mișcare corporala, dar si tehnici expresiv-creative (pictura, desen, modelaj), cu scopul de a se cunoaște mai bine si de a face schimbările de care are nevoie in viața sa.
Detalii administrative
Durata: 10 sesiuni. Recomandam angajamentul de a participa la toate cele 10 sesiuni, pentru continuitate si efect terapeutic.
Frecventa: 1 sesiune pe săptămână
Program: marți, intre orele 18.30-20.30. Data de începere este 3 martie 2020.
Participanți: minim 10 (grup închis, însemnând ca odată ce se vor înscrie 10 participanți, nu vom mai primi alții in acest grup)
Vârsta: 14/15-18/19 ani (elevi de liceu)
Unde: La Centrul Terapeutic RISE (Calea Floreasca, nr.19, etaj 2)
Costuri: 80 lei pe sesiune. Daca achitați costul integral, primiți reducere de 10%
70 lei- Ședința de inter-cunoaștere cu adolescentul/adolescenta si părinții.
Ne puteți contacta la contact.centrul.rise@gmail.com sau la numărul de telefon 0740 670 698.