Ziua Internationala a Copilului

Astazi, pe parcursul zilei in care sarbatorim toti copiii lumii, am revazut o parte a copilului meu interior: partea creativa, colorata, vie, spontana, jucausa, libera. Astfel, dedic COPIILOR aceste desene in care mi-am pus o bucatica de suflet.

Doresc tuturor copiilor mici si copiilor mari sa pastreze vie in fiecare zi energia copilariei, pentru ca din ea isi pot hrani sufletul in momente de greutate, pot gasi solutii pentru probleme mici si mari, pot folosi aproape oricand doresc darul ei cel mai de pret-jocul, pot primi inspiratie in relatii si cel mai important, le ofera autenticitate si viata traita in “aici si acum”.

Pe voi, cei mari, va indemn sa faceti un efort in a depasi vechile modele de a relationa cu copiii, bazate pe pedeapsa, inegalitate, abuzuri (doar pentru ca eu, adultul, sunt mai mare si pot). Pentru a le putea depasi, va invit sa incepeti prin a avea mai multa grija de copiii vostri interiori, de a-i ingriji si de a vindeca ranile trecutului.

Copiii sunt “pulsul vietii si al dinamicii psihologice”, cum foarte frumos mi-a mentionat de curand intr-o discutie profunda unul dintre mentorii mei. Ei mai sunt sursa de bunatate genuina si baza viitorului oricarui loc de pe Planeta noastra. Asa ca va invit sa ii sarbatoriti in fiecare zi, asa cum ii sarbatoriti astazi!!

Cred in meseria mea de psihoterapeut si in puterea acesteia de a vindeca copiii si oamenii din jurul lor si sper sa pot aduce in tara cat mai mult din terapiile evidence-based care functioneaza cu succes in afara tarii de mult timp.

Cu darurire,

un copil mai mare care iubeste copiii!!