Cât de pozitiv/ă eşti?

Tocmai am descoperit o cale foarte usoara de a-mi verifica starea emotionala zilnica.

Imi imaginez ca daca ati avut contract cu o sedinta de psihoterapie, cu siguranta ati fost intrebati de catre psihoterapeut/a “Cum te simti?/ Ce simti acum?”. Definirea emotiilor nu este atat de usoara precum pare. De multe ori am auzit raspunsuri de genul : “Ma simt ca si cum as fi fost mintit/a” sau “Ma simt rau/ aiurea/ prost/ciudat/ bine/ca la scoala”. Aceste raspunsuri nu definesc, de fapt, emotia simtita, ci ganduri sau uneori, senzatii corporale. Pornind de la cele patru emotii de baza (frica, furie, bucuria si tristete), putem simti o varietate de alte emotii.

Am gasit chiar o clasificare foarte explicit facuta de Daniel Goleman (parintele inteligentei emotionale):

emotii Goleman

Micul chestionar pe care l-am descoperit pe acest site: https://www.positivityresonance.com/survey.php?loc=pos acopera o gama larga de emotii pe care le putem simti sau nu pe parcursul unei zile si ne ofera posibilitatea de a tine o evidenta pe parcursul a 2 saptamani a starii noastre emotionale, focusul fiind, de fapt, pe stare de pozitivitate, in general.

Pentru curiozitatea personala, voi tine aceasta evidenta timp de doua saptamani. Mi se pare si un bun exercitiu de introspectie.

Voi ce parere aveti?