Despre mine

FOTO0694Mi-am pus adesea întrebarea “Cine sunt eu?” si cu fiecare etapa de vârstă mi-am oferit  răspunsuri diferite, potrivite prezentului meu de atunci. Acum sunt o persoana cu multe  roluri in viața mea, roluri care îmi aduc experiențe unice, pline de satisfacție, învățare, trăiri  emoționale variate si cel mai important, bucuria fiecărui moment.

Pe plan profesional, rolurile mele sunt de psiholog clinician, psihoterapeut cu specializari in mai multe abordari terapeutice, formator si supervizor in psihoterapie. Prin prisma acestora, am  ocazia să întâlnesc oameni. Si cred ca acest aspect definește cu adevărat rolul meu de  profesionist; cred  ca întâlnirea dintre mine si omul de lângă mine este adevărata valoare a muncii pe care o fac. Având la baza două formari in psihoterapie integrativa de tip relațională, am învățat ca relația este cea care vindeca, interacțiunea dintre mine si celălalt fiind un spațiu de redobândire a ceea ce am pierdut pe parcursul dezvoltării noastre.

În aceasta aventură a explorării inter-umane m-am redescoperit, am învățat să mă cunosc şi să ţin cont de ceea ce sunt cu adevărat, dar mai ales am învățat că pot ajuta alți oameni sa experimenteze același proces. In peregrinările mele formative, am întâlnit multe teorii care definesc omul, la fel de multe filosofii despre a fi in lume, însă ceea ce m-a ajutat să îmi definesc stilul terapeutic este sa iau de la fiecare ceea ce se potrivește valorilor mele.

Astfel, în lucrul meu cu copii, am pornit de la teoriile comportamentale şi cognitive, le-am experimentat îndeosebi în lucrul cu copii cu dizabilități şi am văzut că intervențiile specifice sunt utile în anumite arii ale vieții micuților, însă mi-au limitat contactul real cu sinele autentic al copilului.

Am continuat explorarea în zona teoriilor umaniste, care m-au ajutat să devin conștientă de importanța atenției pe care o pot acorda nevoilor copiilor, specifice vârstei şi felului lor unic de a fi.  În psihoterapie individuală cu copii sau în terapiile de familie pe care le realizez cu toti membrii familiei, mă joc, le vorbesc simplu, pe înțelesul lor, iar cu ajutorul tehnicilor expresiv-creative pot ajunge la zonele lor sensibile, urmând ca împreună să găsim modalități de a face față provocărilor din viața de zi cu zi.

Pornind de la experiența lucrului cu copii, pot înțelege mai bine în practica mea cu adulții- fie că este vorba de psihoterapie individuală, consiliere parentala sau evaluare psihologică- , importanţa dezvoltării  din perioada copilăriei şi modul în care această dezvoltare  le-a determinat  modul de a fi în viaţa adultă, cu tot ce aduce ea.

Sunt pasionată de științe şi neuro-dezvoltare şi încerc să aduc în lucrul meu cu copii şi cu adulţii rezultatele cercetărilor actuale privind dezvoltarea creierului, modul în care experiența şi relaţiile timpurii ne influenţeaza dezvoltarea, teoria ataşamentului, practica mindfulness şi tot ceea ce ne ajută să  avem vieţi împlinite şi autentice.

În plan personal, rolurile mele sunt de soţie, fiică, sora, prietenă, om iubitor de natură şi pasionat de cer si stele. De asemenea, îmi place creaţia şi o explorez cu ajutorul artelor combinate- fie că este vorba despre pictura şi desen, modelaj, plierea hârtiei sau muzica şi teatru, urmând ca ulterior să o aduc şi în munca mea.

Îmi doresc să împărtaşesc oamenilor minunile oferite de psihologie si psihoterapie, să le facilitez accesul la autoactualizare si la tot ceea ce au mai bun în interior, putând astfel să creez în jurul meu o lume mai bună și mai autentică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: